De Teerkamer

“Hèt trefpunt voor jong en oud in hartje Bergen op Zoom.”

Een Unieke horecagelegenheid met een concept voor de oudere jongeren en jongere ouderen. Kortom voor ieder wat wils…

Contact Info


Historie De Teerkamer
“Aan het einde van de 15e eeuw had Bergen op Zoom zich opgewerkt van een eenvoudige havenplaats tot een vooraanstaand handelscentrum. Door de welvaart kon de stad zich zelfs een eigen herberg permitteren. Het stadsbestuur liet daardoor aan de Zuidzijde van de Grote Markt een grote lokaliteit inrichten waar de Bergenaren “Inne banketeren (fuiven) souden alst hemlieden beliefde”.

De herberg kreeg de naam Teercamer Den Noort en werd op 10 Mei 1505 geopend door Jan III van Glymes, Heer van Bergen op Zoom. De Teercamer werd een levendig trefpunt in het hart van de middeleeuwse stad, waardoor de burger en kooplui uitbundig gedronken, gegeten en gefeest werd. Een halve eeuw later ging de herberg ten onder aan het krijgsgewoel van de tachtigjarige oorlog.

Met de Teerkamer van nu heeft Bergen op Zoom haar oude trefpunt terug.”

Wat bieden wij voor u

“De uitgebreide menukaart beschikken wij ook over een vergaderruimte en kunnen mensen bij ons terecht voor de organisatie van bedrijfsborrels, verjaardagsfeesten, recepties en diners. Groepen tot honderd personen bieden wij aangepaste arrangementen.”

Contact Info